Sådan virker laserterapi

Sådan virker laserterapi


Laserterapi baserer sig på et hidtil ufravigeligt princip fra fysikkens verden som lyder: Energi kan ikke skabes, og energi forsvinder aldrig. Energi kan i stedet ændre form og overføres fra ét objekt til et andet.

Med laserbehandling overføres energien fra laserlyset til kroppens celler, hvor det kan benyttes som brændstof. Laserlyset trænger med sine helt specielle egenskaber og sin energi dybt ind i vævet, ind til den enkelte celle og ind til hver eneste lille mitochondrie, hvor energien absorberes og dermed overføres. Cellen får derved energi til at udføre alle de opgaver, som den i forvejen er programmeret til, heriblandt kroppens naturlige helingsproces. Hvis du for eksempel tilfører laserenergi efter en skade, opnår du en acceleration af kroppens naturlige helingsproces. Princippet er her illustreret grafisk med et eksempel (en forstuvning) på diagrammet “Accellerated Natural Healing”.


Mitochondriernes funktion

De fleste celler i kroppen indeholder et eller flere små enheder, kaldet mitochondrier. Mitochondriernes funktion er at producere cellens brændstof, ATP, ved hjælp af det glukose der findes i blodbanen. ATP står for Adenosin Tri Phosfat, som cellen forbrænder under udførelse af alle sine opgaver.

Enhver skade, akut eller kronisk, fører til et energiunderskud i cellen, udtrykt ved en nedsat produktion af ATP. Denne situation er genskabt i laboratorieforsøg, hvor har man bragt levende celler under “nutritional stress”, dvs. at de ikke får næring i et givet tidsrum. Dette fører til en ubalance i NaKa-pumpen og det elektriske membranpotentiale, samt en reduktion af mitochondriernes produktion af ATP. Ved tilførsel af laserlys – og intet andet – har man påvist en normalisering af samtlige parametre, herunder en forøgelse og dermed normalisering af ATP-produktionen til 100%.

Princippet om Accelereret Naturlig Heling™

Laserterapi bygger på dette princip, hvilket kommer til udtryk i følgende egenskaber og fordele:

  • Biostimulerende laserterapi accelererer alle faser af kroppens naturlige helingsproces.
  • Laserterapi giver energi til cellerne ved at styrke produktionen af ATP, hvilket fører til en væsentlig forøgelse af celleaktiviteten.
  • Dette bevirker blandt andet en hurtigere koagulation ved akutte skader, hvilket igen reducerer ødemer og hævelser.
  • Laserterapi virker stærkt dæmpende på inflammationer, både i kroniske og akutte tilfælde.
  • Laserterapi forøger dannelsen af kollagent væv og medvirker derved til en hurtigere sårheling.
  • Laserterapi mobiliserer kroppens naturlige immunforsvar og styrker evnen til at bekæmpe angreb fra bakterier, vira og svamp.
  • Blodgennemstrømningen forøges, selv i områder med nedsat cirkulation og/eller kroniske muskelspændinger.
  • Laserterapi virker smertedæmpende, dels ved at reducere det problem, der har forårsaget smerten i første omgang, dels ved at stimulere kroppens produktion af endorfin og encephalin.
  • Biostimulerende Laserterapi har ingen kendte bivirkninger. Det hjælper simpelthen kroppen med at gøre det den allerede er programmeret til at gøre – bare langt hurtigere.

Alle disse faktorer, som er dokumenterede ved tusindvis af videnskabelige undersøgelser igennem de sidste 35 år, fører til det vi kalder: Accelereret Naturlig Heling™.


Gør noget for dit helbred i dag!

 

Opdag hvad Ondamed®- og Laser Terapi kan gøre for dig!