Ondamed Klinik
Min egen historie

Fra STORRYGER til IKKE-RYGER på en time

Der kunne også have stået fra 60-80 cigaretter om dagen til “NUL” på 1 time. Ja det er jo pinligt at indrømme et sådant forbrug, men det var ikke desto mindre de barske kendsgerninger.

Jeg var ikke engang specielt ked af at ryge og jeg havde da også fået arrangeret mig med mine forskellige arbejdspladser, således at jeg måtte ryge på mit eget kontor. Alt i alt var jeg faktisk en ganske veltilpasset ryger og ikke specielt motiveret for at blive afvænnet.

I marts måned 2012 fik jeg så et tilbud om at købe sådan en rygeafvænnings seance til halv pris, ca. kr. 600 i stedet for normalt kr. 1.200 og er der noget jeg ikke kan stå for – så er det 50% rabat…..😁

Den 14. april 2012 fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve sådan en afvænning, og jeg kan jo lige så godt indrømme at min tiltro til projektet kunne ligge på et ganske lille sted, men bruges skulle jo dette værdibevis og det inden 1. maj.

Behandlingen varede en lille time, jeg sad afslappet i en stol, fuldt påklædt med sådan en ring om halsen som en anden præmieko og med nogle underlige tunge dimser lagt forskellige steder på min krop – helt ærligt det var altså en anelse “spooky” og undervejs i forløbet havde jeg så den oplevelse at infiltrationerne i min ryg og lænd løste sig op – det var jo ikke en helt dum sidegevinst.

Allerede dagen efter kunne jeg gå en tur med min guddatter på tre timer, hvilket jeg havde haft svært ved længe på grund af den dårlige ryg og selv om hun røg, så havde jeg slet ingen trang til at gøre det samme – og det har altså ikke noget med viljestyrke og rygrad at gøre, jeg var bare blevet “IKKE RYGER”.

Ja det er noget af det mærkeligste, jeg føler ikke jeg er afvænnet ryger, nej jer er “IKKE RYGER”, kan slet ikke huske at jeg har røget, eller hvordan det var og desværre har jeg fået min lugtesans tilbage, så når andre har været udenfor og ryge synes jeg de lugter ganske afskyeligt.

Jeg er dog meget bevidst om at man med denne behandling slet ikke må synde og selvom man som sagt føler man er IKKE RYGER, er selskabsrygning altså ikke en mulighed, bare èn forseelse og man er tilbage i afhængigheden.

Den 14. april 2022 kl. 14.00 var det 10 år siden jeg røg min sidste cigaret og nu har jeg siden 2012 hjulpet små 500 andre rygere til et rygestop.